AED voor Al Fath moskee

juni 5, 2019
Robert Vreugdenhil
Dordtse Al-Fath krijgt aed-apparaat cadeau: ‘Hulpverlening compleet’

,,Hulpverlening in een gebouw is niet compleet zonder een aed-apparaat”, vindt Robert Vreugdenhil van Reanimatie Drechtsteden. En dus schonk hij gisteren een aed-apparaat en bijbehorende kast aan de Al-Fath Moskee in Dordrecht. ,,Een brandblusser en EHBO-doos waren netjes in huis, maar dit nog niet.”

Vreugdenhil kwam op het idee het apparaat aan de moskee te schenken, toen hij er enkele weken geleden hulp moest bieden. Het slachtoffer was een vrouw, die in de gebedsruimte was gevallen. ,,Het is voor de ambulance best een eind rijden naar de moskee.” En dus is een aed-apparaat geen overbodige luxe, zo moet Vreugdenhil gedacht hebben. ,,Ik werd zo liefdevol ontvangen de vorige keer. Ik kreeg gelijk een rondleiding van dames die op dat moment in de moskee aan het koken waren. Ik had nog een aed liggen die ik weg mocht geven, en toen dacht ik aan deze plek.”
Het aed-apparaat, ter waarde van 1595 euro, krijgt er nu een mooi plekje. Vreugdenhil: ,,En ik kom binnenkort een cursus geven, zodat mensen ook weten hoe ze het apparaat moeten gebruiken.”