Gratis tosti’s

maart 11, 2021
Robert Vreugdenhil
Ondernemer Edwin Bleeker en ambulanceverpleegkundige Robert Vreugdenhil.
Ondernemer Edwin Bleeker en ambulanceverpleegkundige Robert Vreugdenhil. © Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid Bron ADDordtenaar.

Ambulanceverpleegkundige koopt van zijn zorgbonus 100 tosti’s.

Nou, eet smakelijk dan maar! Maar nee, ambulanceverpleegkundige Robert Vreugdenhil gaat ze niet allemaal zelf opeten. Janneke Boluijt 27-02-21

De honderd tosti’s wil de Dordtenaar geven aan de vele burgerhulpverleners die worden opgeroepen wanneer iemand in de buurt hartproblemen heeft. De lekkernijen komen dan ook niet in één grote, dampende doos zijn kant uit, maar worden gegeven in de vorm van tegoedbonnen voor tosti- en smoothiebar Heerlijk op de Voorstraat in Dordrecht. 

Honderd vrijwilligers die bij nacht en ontij oproepbaar zijn om iemands leven te redden door reanimatie, krijgen zo’n bon. Vreugdenhil is niet alleen ambulanceverpleegkundige, maar ook voorzitter van Reanimatie Drechtsteden. 

Met vijfhonderd euro aan tosti’s wil hij twee vliegen in één klap slaan. ,,In de zorg wordt hard gewerkt, maar wij hebben veel meer inkomenszekerheid dan de vele horecaondernemers die nu de wanhoop nabij zijn. Daarom heb ik 500 euro besteed in Edwins zaak.” Eigenaar Edwin Bleeker leerde hij kennen na een reanimatie.

Hij hoopt dat zijn actie anderen inspireert of er op zijn minst voor zorgt dat mensen vaker eten gaan afhalen bij één van de vele noodlijdende horecaondernemers. ,,We moeten het met z’n allen doen”, zegt Robert. ,,Wat er nu gebeurt verdienen ze echt niet.”