Serious Request

december 11, 2018
Robert Vreugdenhil

Drumschool Jens uit Dordrecht in actie voor Serious Request met ‘Drum 4 Life’

‘Drum 4 Life’: dat is precies wat leerlingen van Drumschool Jens in poppodium het Dolhuis in Dordrecht zondag doen. Al drummend halen ze geld op voor Reanimeren in Nederland (één van de goede doelen van Serious Request dit jaar).


Jens Kirpestein komt met zijn drumschool in actie voor 3FM Serious Request.
bron: AD 16-11-2018

Persoonlijke missie

Jens maakte het grote belang van reanimatie van dichtbij mee. Zijn opa heeft drie hartinfarcten gehad. Drie keer kon hij gered worden. ,,De eerste twee heb ik niet meegemaakt, die laatste wel. Die was op straat bij een parkeerplaats. Gelukkig waren er toen omstanders met kennis van reanimatie’’, aldus de drummer.

Die ervaring sterkt Jens in zijn motivatie om zoveel mogelijk geld op te halen zodat meer reanimatiecursussen kunnen worden gegeven en meer aed’s worden geplaatst. Die kunnen ervoor zorgen dat het leven van nog veel meer mensen verlengd kan worden, net als dat van zijn opa.
De drumschool is wie ik ben en daarmee wil ik laten zien waar ik voor sta

Leerlingen hebben voor hun optredens persoonlijk sponsorgeld opgehaald bij familie en vrienden. Ze drummen nummers die passen binnen het thema, zoals In My Blood, You’ll Be In My Heart. ,,Maar ook Smooth Criminal, dat in het intro een hartslag heeft als beat.’’ Naast de optredens wordt zondagmiddag ook een reanimatieworkshop gegeven door Robert Vreugdenhil van Reanimatie Drechtsteden.

Steun van 3FM

Drum 4 Life is ook opgevallen bij 3FM-dj Herman Hofman, die hem een bezoek bracht in zijn drumschool. ,,Ik vind dit elk jaar weer zo vet: mensen die in actie komen voor iets waar ze in geloven’’, schrijft hij bij een foto samen met de Dordtse drummer op Instagram.